У Києві на Лук'янівському ринку почали продавати кавуни.
Як повідомляє
"Кавуни вирощені із застосуванням екологічно чистих добрив, без хімії, їх привезли з Іспанії, там тепло ось і кавуни виросли раніше", - запевнив продавець і на доказ продемонстрував документи з результатами експертиз.
Експерти з баштанних кажуть, що цього року термін дозрівання кавунів прискорився на 20-30 відсотків, причина в спеці.
За словами екс-директора Інституту південного овочівництва і баштанництва Національної академії аграрних наук України Анатолія Лимаря, кавуни, вирощені під плівкою, за смаковими якостями поступаються більш пізнім сортам. "При покупці потрібно звернути увагу на те, чи є у реалізатора документи з результатами експертиз на нітрати. Якщо документа немає, плоди краще не брати", - запевнив експерт.
Нагадаємо, що за прогнозами українських синоптиків, літо 2013 року в Україні буде дуже спекотним, але з рясними дощами, шквалами та градом.
Джерело: