У ресторані, кафе, їдальні велике значення відведено технологічному обладнанню. Одним з найважливіших у переліку оснащення є теплові апарати. Сюди відносяться пароконвектомати, жарильні шафи і, звичайно ж, плити. За джерелом живлення і принципом роботи плити можуть бути електричними (ТЕНові), газовими або індукційними. Останні все частіше з'являються на професійних кухнях підприємств громадського харчування. І це не дивно, адже в порівнянні з традиційними агрегатами, промислова індукційна плита має ряд плюсів. Про них розповімо в нашій статті.
Перший великий плюс полягає в тому, що індукційна плита не потребує попереднього розігріву - вмикнув і готуєш. Після встановлення необхідної температури і включення датчика – пристрій готовий до роботи. Єдине, що слід зробити – це встановити спеціальний поcуд на варильну поверхню. Відключення нагрівання відбувається відразу ж після зняття наплитного посуду.
Другий фактор, який відрізняє індукційні плити, - абсолютна безпечність використання. Теплова поверхня плитки не нагрівається, а гріється тільки поcуд і його вміст. Ця якість робить пристрій максимально безпечним – обпектися оператору неможливо. Посуд для індукційної плити – повинен мати феромагнітне дно – до такого матеріалу липне звичайний магніт.
Третьою перевагою є регулювання потужності нагріву. Регулювати температуру можна від максимально високої до самої мінімальної за лічені секунди. У порівнянні з ТЕНовими конфорками – це дуже вигідна риса. ККД індукційної плити становить до 90%, а це набагато вище, ніж у традиційних газових і електроплит.
Ще одним плюсом обладнання індукційного нагріву є той факт, що повітря на кухні не нагрівається, від неї немає спеки. Таким чином, можна заощадити на вентиляції та кондиціонуванні приміщення. Скляну поверхню дуже легко тримати в чистоті – головне не використовувати абразивних засобів.
У ресторанному бізнесі, а особливо на професійній кухні, важлива універсальність, практичність, надійність обладнання. Також важливий момент економії ресурсів. Втілити в життя ці нюанси допоможе професійна індукційна плита високої якості. Незважаючи на поширену думку, про шкоду індукційних плит, доведено, що в роботі цього обладнання немає ніякої небезпеки для здоров'я.
Сучасні моделі – це вдосконалені агрегати з широкими можливостями. Виробники постійно оновлюють ринок данного устаткування. Тому вибрати, купити індукційну плиту для ресторану відповідну до певних запитів не складе труднощів. Широкий асортимент різного теплового обладнання знайдете на сайті Торгоборуд. Компанія пропонує індукційні плити з різною кількістю конфорок, різної потужності від вітчизняних і зарубіжних виробників. Ціна індукційної плити для ресторану залежить від цих та інших чинників. Вдалих покупок!
Джерело: